duminică, 12 martie 2017

Avantajele montarii autocolantului pe masini

Soferii au in ziua de azi o alternativa la vopsirea clasica, pe care merita sa o aiba in vedere, tinand cont ca se pot bucura de mai multe solutii de personalizare, totul la preturi de 4 ori mai mici, iar procedura se realizeaza in doar cateva ore. Astfel, Colantari Design din Bucuresti se bucura de un spatiu special pentru pregatirea autoturismelor, in care pot remedia diferite probleme estetice, precum zgaraieturi, pentru ca mai apoi sa poata aplica diferite tipuri de autocolant care protejeaza vopseaua masinii, iar acestea pot schimba total aspect autoturismului.Preturi

In cazul vopsirii, de cele mai multe ori, solutiile sunt limitate, costurile fiind destul de ridicate, de circa 1.000 de euro pentru un autoturism de clasa medie, iar atunci cand soferii isi doresc sa aleaga si diferite trucuri pentru a le personaliza trebuie sa pregateasca bugete mult mai importante. In schimb, colantarea este o metoda foarte eficienta, simpla si accesibila pentru toate buzunarele, tariful mediu fiind de aproximativ 1.000 de lei pentru masinile mici sau medii.

Avantaje


Asadar, pe langa economiile importante efectuate si diferite solutii de personalizare, soferii se bucura, in functie de tipul de autocolant pe care l-au ales, de o lunga durata de viata a acestora, de pana la 5 ani, fara sa se dezlipeasca sau sa prezinte diferite defecte. De asemenea, cand apar momente imprevizibile precum zgaraieturile din parcari, acestea sunt mult mai usor de remediat si implica si costuri mult mai mici, fiind necesara doar inlocuirea foliei de pe elementul de caroserie respectiv. Nu trebuie omis nici timpul castigat pe durata procedurii, intrucat pentru a aplica colantul care protejeaza vopseaua masinii nu este nevoie de mai mult de cateva ore, pe cand alternativa vopsirii este mult mai costisitoare, dar este efectuata si in minim 3 zile, timp in care masina nu poate fi folosita.

sâmbătă, 11 martie 2017

Sfaturi pentru o vacanta reusita in Madeira

Madeira este una dintre marile atractii ale Portugaliei, iar cei mai multi turisti sunt cei britanici si ajung aici cu avionul, la Aeroportul Funchal. Insula este foarte variata, astfel ca are sa ofere cate ceva pentru fiecare dintre turisti, fie ca sunt in cautarea distractiei si aventurilor, fie ca isi doresc o vacanta linistita. Coasta din Madeira este alcatuita din stanci ascutite care ofera vederi impresionante si neintrerupte asupra Atlanticului, insa nu lipsesc bineinteles, nici plajele. Chiar daca cele din urma nu sunt foarte populare, multi vizitatori vin in Madeira pentru explorarea imprejurimilor.Petrece o zi in Funchal

Capitala Madeirei este destul de compacta, astfel incat sa poata fi vizitat intr-o singura zi, iar aici se regaseste arhitectura impresionanta si piete colorate in centrul vechi, acolo unde localnicii se aduna pentru a cumpara fructe si legume proaspete, precum si produse din peste. De asemenea, in centrul vechi sunt gazduite cateva cafenele si restaurante care servesc mancaruri portugheze traditionale, iar una dintre marile atractii este strada Rua de Santa Maria, unde artistii locali isi expun operele de arta.

Exploarea insulei cu masina

Cu toate ca Madeira propune doar 800 de km patrati, adaposteste scenarii impresionante si locuri interesante ce nu trebuie ratate, coasta de nord fiind cea mai superba. Astfel, o activitate comuna efectuata de turistii care vin in Madeira este sa inchirieze un automobil si sa exploreze insula in lung si in lat. Cu toate ca aventura se poate intinde pe mai multe zile, la tot pasul exista hoteluri si pensiuni pentru cazare.

Piscine naturale


In partea de nord vest a insulei se afla satul Porto Moniz, unde se gasesc piscine de apa sarata naturale. Marginea lor este marcata de pietre vulcanice ce mentin apa, astfel ca aceste piscine reprezinta una dintre marile atracti naturale din Madeira.