sâmbătă, 11 martie 2017

Sfaturi pentru o vacanta reusita in Madeira

Madeira este una dintre marile atractii ale Portugaliei, iar cei mai multi turisti sunt cei britanici si ajung aici cu avionul, la Aeroportul Funchal. Insula este foarte variata, astfel ca are sa ofere cate ceva pentru fiecare dintre turisti, fie ca sunt in cautarea distractiei si aventurilor, fie ca isi doresc o vacanta linistita. Coasta din Madeira este alcatuita din stanci ascutite care ofera vederi impresionante si neintrerupte asupra Atlanticului, insa nu lipsesc bineinteles, nici plajele. Chiar daca cele din urma nu sunt foarte populare, multi vizitatori vin in Madeira pentru explorarea imprejurimilor.Petrece o zi in Funchal

Capitala Madeirei este destul de compacta, astfel incat sa poata fi vizitat intr-o singura zi, iar aici se regaseste arhitectura impresionanta si piete colorate in centrul vechi, acolo unde localnicii se aduna pentru a cumpara fructe si legume proaspete, precum si produse din peste. De asemenea, in centrul vechi sunt gazduite cateva cafenele si restaurante care servesc mancaruri portugheze traditionale, iar una dintre marile atractii este strada Rua de Santa Maria, unde artistii locali isi expun operele de arta.

Exploarea insulei cu masina

Cu toate ca Madeira propune doar 800 de km patrati, adaposteste scenarii impresionante si locuri interesante ce nu trebuie ratate, coasta de nord fiind cea mai superba. Astfel, o activitate comuna efectuata de turistii care vin in Madeira este sa inchirieze un automobil si sa exploreze insula in lung si in lat. Cu toate ca aventura se poate intinde pe mai multe zile, la tot pasul exista hoteluri si pensiuni pentru cazare.

Piscine naturale


In partea de nord vest a insulei se afla satul Porto Moniz, unde se gasesc piscine de apa sarata naturale. Marginea lor este marcata de pietre vulcanice ce mentin apa, astfel ca aceste piscine reprezinta una dintre marile atracti naturale din Madeira.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu