marți, 13 august 2019

Platesti mai putin la incalzire daca inchizi balconul


Inchiderea balconului poate fi unul dintre cei mai important pasi pentru a pastra caldura din apartament si pentru a scapa de zgomotele de afara. Prin aceasta modalitate se poate castiga spatiu in locuinta care se poate folosi pe post de camara, de bucatarie sau se poate crea o zona de relaxare foarte confortabila.

Exista si cateva avantaje ale inchiderii balconului:
-intemperiile vremii, cum ar fi ploaia, vantul sau zapada vor fi tinute la distanta, iar balconul va ramane uscat si va putea fi folosit si in anotimpul rece
-camerele care au legatura cu balconul inchis vor fi mai calduroase pe timpul sezonului rece
-multe persoane sustin ca dupa inchiderea balconului au constatat ca nu mai patrunde la fel de mult praf in locuinta
-va avea rol de protectie suplimentara impotriva spargatorilor de locuinte
-se va diminua zgomotul de afara
- pe perioada iernii, balconul inchis poate fi transformat intr-o sera, astfel ca pot fi pastrate multe plante de apartament
-va deveni un spatiu sigur pentru pastrarea conservelor si a unor alimente precum cartofi, ceapa, usturoi, morcovi, mere sau alte produse
-prin inchiderea balconului putem extinde suprafata locuibila, solutie la care apeleaza multe persoane ce au garsoniere sau apartamente de mici dimensiuni. Cea mai utilizata varianta este cea a extinderii bucatariei. In cazul in care nu se doreste asa ceva, balconul poate fi transformat intr-un spatiu ce poate fi amenajat ca birou, ca loc de luat masa, un loc de joaca pentru copii sau de ce nu, un dormitor.

Cea mai utilizata modalitate de a inchide balconul este folosind tamplaria PVC. Este cel mai raspandit tip de tamplarie din tara noastra si prezinta avantajul ca asigura o termoizolatie eficienta a spatiului. In acelasi timp, ferestrele termopan, asa cum le spunem cei mai multi dintre noi, au o durata de viata lunga, sunt usor de ingrijit si au un aspect placut, fiind disponibile intr-o varietate foarte mare de culori. In cazul in care vei opta pentru inchiderea balconului cu acest tip de tamplarie, nu ezita sa alegi sistem de inchidere si deschidere oscilbatanta pentru ferestre, pentru ca in acest fel vei putea aerisi regulat, fara sa deschizi neaparat larg ferestrele.

De asemenea, pentru prelungirea vietii termopanelor este indicat sa chemi periodic un tehnician care sa verifice starea manerelor, balamalelor si intregului sistem si sa le regleze daca este cazul. Pe de alta parte, se recomanda ca fiecare geam cu deschidere sa fie prevazut si cu plasa de insecte.

Montajul unor astfel de lucrari dureaza de la de 2 ore pana la o zi intreaga, atunci cand este necesara demontarea balconului vechi. 

DHN te poate ajuta cu tamplarie pentru inchiderea balconului, iar aici vei gasi toata gama de produse.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu