joi, 11 august 2016

De ce aleg soferii masinile pe gpl.

Fiecare sofer isi doreste sa se bucure de un autoturism fiabil, rezistent la conditiile de drum din tara noastra, dar care sa aiba si un consum decent. Din nefericire, acestea fie nu sunt accesibile pentru toate buzunarele, fie nu se gasesc deloc, astfel, ca multe persoane se orienteaza catre cele care indeplinesc mai putine criterii dar mai imporante. Astfel, soferii opteaza pentru instalatii GPL intrucat acestea aduc o serie importanta de avantaje, iar costurile lunare de utilizare ale unui autoturism vor scadea la jumatate.

Consum

Pretul unui litru de benzina se situeaza in jurul valorii de 5 lei, in timp ce pentru GPL de numai 2 lei. In schimb, dupa ce se face conversia la GPL, consumul general al autoturismului va fi cu pana la 10% mai mare, adica cu circa 1-2 litri mai mult, insa acest fapt devine nesemnificativ datorita faptului ca soferii vor face economii de 50% in fiecare luna, in functie de distanta parcursa.

Fiabilitate

Este esential ca aceste instalatii GPL sa fie montate in mod corespunzator, pentru ca soferii sa aiba siguranta ca motorul functioneaza in cele mai bune conditii. Mai mult decat atat, creste durata de viata a motoarelor, intrucat arderea de carburant se face in conditii mai bune, fiind eliminate depunerile daunatoare.

Performante

Conform specialistilor, puterea motorului nu va scadea decat cu cel mult 5%, aspect care nu este sesizabil de catre cei mai multi dintre soferi, intrucat nimeni nu foloseste autoturismul la capacitatea sa maxima. Pentru mai mult confort pe durata iernii, aceste instalatii GPL folosesc un sistem care sa permita ca pornirea sa se faca pe baza benzinei, iar mai apoi sa se treaca pe consumul de GPL.

Dezavantaj

In schimb, exista si un dezavantaj, mai mult sau mai putin important pentru unii, si anume faptul ca rezervoarele se monteaza in portbagaj, fie in locul rotii de rezerva, ocupand o suprafata importanta.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu